Pochodzenie ma znaczenie

Kropla Beskidu to naturalna woda mineralna – niskozmineralizowana, pochodząca z Tylicza w górach Beskidu Sądeckiego, jednego z najbardziej cenionych w Europie regionów pod względem naturalnych wód mineralnych.

Kropla Beskidu swoje walory zawdzięcza budowie geologicznej skał, spośród których jest wydobywana.
Krążąc setki lat pomiędzy ułożonymi naprzemiennie warstwami gruboziarnistych piaskowców i łupków, z cienkimi pokładami margli oraz wapieni, woda nasyciła się minerałami i osiągnęła krystaliczną czystość.

Z uwagi na odpowiednią zawartość składników mineralnych Kropla Beskidu może być spożywana w codziennie, z dowolną częstotliwością przez osoby w różnym wieku (dodatkowe informacji w sekcji: Jesteśmy z wody). Kropla Beskidu, ze względu na niewielką zawartość sodu, jest rekomendowana dla osób, które powinny ograniczać udział soli (chlorku sodu) w codziennej diecie.